Kedves szülő/nagyszülő!

Nem tudod, mit vegyél a 10-12 éves gyerekednek/unokádnak születésnapjára, névnapjára, húsvétra, karácsonyra, gyereknapra, ami biztosan leköti?A mai mobiltelefonokkal elhatalmasodott világban tudom, nehéz könyvet adni a gyerekek kezébe. De egyszer el kell kezdeni, ha azt szeretnénk, hogy egy értelmes, a világról és a benne történő eseményekről egy átfogó képet kapjon és ezáltal a szókincse is szépen gyarapodjon.

Ebben a könyvben három 12 éves gyerek elindul Egyiptomba, hogy megtalálják a "rejtélyes Írást". Közben istenekkel, tudósokkal találkoznak. Megismerhetjük a könyvben az ókori Egyiptom különleges csodáit, megtudhatjuk, hogyan harcoltak az istennők, és tulajdonképpen hogyan is élték meg a kutatók azt a jó néhány fergeteges kalandot, ami végig kíséri őket a könyv lapjain keresztül. Aki ezt a könyvet választja a gyermekének/unokájának, mellé könyvjelzőt is kap.


A mágneses szerkezet

2023.

"Katie felült az ágyon és izgatottan figyelt. Magához szorította kedvenc plüssjét, egy barna színű kiskutyát, majd nagy szemekkel nézett Klarisszára, aki egy

mágneses szerkezetet

adott a kezébe. Katie megforgatta, megnézegette, de semmi különöset nem látott rajta, csak egy kis gombot.

- Az a gomb, ha megnyomod, az fog visszavinni titeket az ókori Egyiptomba. Mi már mindent elrendeztünk nektek. A két tudós ott fog várni rátok. Meg kell majd keresnetek Ámon és Mut templomát, ebben lesz majd segítségetekre Hooke és Boyle. Ők nagyon jó barátok, és nagyon okos tudósok is.

- Értem. Köszönöm a mágnest, ígérem vigyázni fogunk rá és a többi dologra is, amiket adtál. A kis piros angyalkát ott tudom majd használni?

- Igen, természetesen, de ott lesznek a tudósok, ők is vigyázni fognak rátok és amit még tudnotok kell, ők fogják majd elmondani nektek a pontos használati utasítást. - nyugtatta meg a kislányt."

A találkozó

2022.12.06.

"A következő reggel, Katie meglepő módon üdén és frissen ugrott ki az ágyból. Mivel napok óta szinte csak bóbiskolt, azt hitte, sose alussza ki magát, azonban most úgy érezte, hogy mégis sikerült neki. Megszaporázta a lépéseit a fürdőszoba felé. Gyorsan megmosakodott, átöltözött és ment is a konyhába, ahol Walter már a friss kávéját iszogatva várta.

- Jó reggelt Katie! Látom olyan friss vagy mint a reggeli harmatos levegő!

- Jó reggelt apu! Igen, jól látod. Frissnek is érzem magam!

- Akkor biztosan átaludtad az éjszakát.

- Igen, persze, mondhatom azt is. - felelte a kislány, miközben elkezdett reggelizni. Ma kivételesen időben be akart érni az iskolába. " Logan és Carter - ez járt az eszében - Muszáj beszélnem veük." - Apu, mikor indulunk?- nézett kérdőn a férfi felé.

- Akár most is indulhatunk. De mire ez a nagy sietség?

- Tudod, nem akarok megint elkésni az iskolából. - Katie hangjából kiérződött a türelmetlenség.

- Hát jó. Menjünk. - Walter befejezte a kávézást, gyorsan bepakolta a mosogatnivalót a mosogatóba, majd felkapta a zakóját és indultak is az autó felé.

- Jaj, valamit bent felejtettem a szobámban! Légyszi, apu, várj meg! - Katie ráeszmélt: a nagy sietségben elfelejtette eltenni az ÍRÁS-t! Amilyen gyorsan csak tudott, visszarohant és a táskájában egy biztos helyre gyorsan bedugta a tekercset. Visszasietett az autóhoz és már indultak is."



A hieroglif írás

2022.12.06.

"- Szia, Katie! - szólította meg kedvesen a kislányt.

- Szia, Klarissza! De jó, hogy ismét itt vagytok! Vajon mi a látogatásotok oka, hogy megint eljöttetek?

- Egy nagyon fontos ügy miatt kellett téged felébresztenünk. Nem is maradunk most sokáig, csak elmondjuk neked, mi az oka az ittlétünknek.

Katie nagyon izgatott lett attól, amit Klarissza mondott neki, főképp még attól, hogy látta, hogy a főangyal is egy kissé nehezen találja ebben a helyzetben a szavakat. Piros színe kezdett valamicskét halványulni, ami még jobban megijesztette a kislányt. Klarissza nem gondolkodott sokáig, mert tudta, késő van és Katienek aludnia kell. Így hát el is kezdte mondani, amiért tulajdonképpen jött.

- Egy írás...egy írást hoztam neked. - jelentette ki határozottan összeszedve minden erejét Klarissza.

- Egy írást? És miféle írást? - a kislány egyre izgatottabb lett, szemeit hatalmasra nyitotta.

- Egy egyiptomi írást.

Katie pár másodpercig tátott szájjal bámulta Klarisszát, miközben a többi angyal kíváncsiskodva röpködött körülötte. Várta, mit fog mondani még róla a főangyal.

- Egy egyiptomi hieroglif írást. - a főangyal ezalatt az idő alatt megfigyelte Katie reakcióját, majd elővett egy kisebb méretű papirusztekercset, kibontotta és az érdeklődő kislány kezébe adta. Valami szokatlan, nem mindennapi jeleket látott Katie a papirusztekercsen. Egyáltalán nem tudta elolvasni. Honnan is tudta volna, amikor ő nem tud egyiptomiul."

Katie volt talán leginkább zaklatott az egész dologtól, ami valójában vele történt meg az éjszaka, ezért is volt olyan nyugtalan reggel. Ahogy hazament, ledobta a táskáját az ajtóban. A szokásos kézmosás után leült az íróasztalához, ami az ablak alatt állt, rajta a számítógép, pár füzet és toll, ceruza. A kislány fogott egy jól fogó tollat,...

Örömmel tudatom veled, hogy készül a regénysorozat első könyve! A tervezés megvan, így már el tudtam kezdeni írni a szövegrészt is. Ahogy írom, próbálok itt is lenni, hozom majd a fejleményeket...

Ez is megvan!

2022.01.31

Annyira örülök, hogy kiolvastam, Agatha Christie: Órák c. könyvét. Nagyon jó volt! Eddig még nem olvastam tőle könyvet, mert kissé távol állnak tőlem a krimik. De! Ez a könyv annyira jól fel van építve, hogy szinte öröm volt olvasni :)

Sajnos most a napokban nem tudtam ide az oldalamra írni, mivel sok minden összejött itthon. Amint lesz időm, tovább fogom írni a blogomat. Jelenleg verseken dolgozom, amiket pályázatokra fogok küldeni.

Kiolvastam

2022.01.13

Kedves Olvasó!A mai nappal befejeztem a kalandregényt. Mondhatom azt, hogy tényleg kalandos volt. Sokat jegyzeteltem. Verne kellő részletességgel írta le, hogyan jutottak el Afrika keleti partjától, Zanzibárból a nyugati partokig egyetlen léghajóval. Sok viszontagságon keresztül, de végül partot értek a gouiani vízesés mellett, végül itt veszett el...

Jegyzetelés

2022.01.12

Kedves Olvasó!
Egyelőre még olvasom az Öt hét léghajón c. könyvet. Nagyon jó, Verne nagyon jól megírta ezt a regényt. Mindig szerettem Verne könyvet olvasni. Lassan befejezem, de még egy képet teszek fel róla.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el